Autocare Logotype

Biltvätt

Handtvätt eller Automattvätt?

Vad är skillnaden mellan vår biltvätt och bensinmackarnas? Svaret är tämligen simpelt. Vi är proffs på bilvård! Det betyder att vi har dagliga rutiner för att se över vår tvättutrustning för att eliminera risken för skador på er bil och vi har över 25 års erfarenhet av biltvättar.

Tvättprogram:

Tvättprogram Innehåll Pris
Program 3 Manuell förtvätt • Shamponering • Underspolning • Borsttvätt • Avrinning • 200:-
Program 5 Avfettning • Manuell förtvätt • Shamponering • Underspolning • Borsttvätt • Avrinning • Polish'n'Wax 300:-

biltvatt_img

För att arbeta för effektiv bilvård och ett aktivt miljöarbete installerades en helt ny och modern conveyordriven biltvätt under vintern 2011. Den nya tvätten bygger på samma teknik som den tidigare, men har utvecklats till att dels vara effektivare och framförallt skonsammare mot bilen.

Tvättunneln är 28 meter lång och har kapacitet att tvätta cirka 30 bilar i timmen. Du behöver alltså aldrig vänta en längre tid för att få tvätta! 2010 installerades dessutom ett nytt reningsverk som rensar bort miljöfarliga kemikalier i tvättvattnet innan det släpps ut i det kommunala avloppssystemet. Reningssystemet är recirkulerande och tar vara på anläggningarnas användbara tvättvatten och restprodukter. Tungmetallar, olja, restkemikalier, smuts och annan förorening separeras från tvättvattnet med hjälp av kemisk fällning. Anläggningens tvättvatten samlas upp och renas i en slam- och oljeavskiljare varpå fällningskemikalier tillsätts vilka binder de miljöfarliga tungmetaller och separerar dem från vattnet.

Tillsammans bidrar systemets funktioner och uppbyggnad till att inte en droppe av miljöfarliga ämnen hamnar i naturen. Genom att tvätta din bil hos oss kan vi tillsammans ta ansvar för vår miljö!

 

 

tvatta_miljovanligt

Så fungerar tvätten steg för steg:

  1. Vår personal applicerar schampo över hela bilen som sedan spolas av med högtryck manuellt för att få bort den värsta smutsen. I samma moment rengör vi däck och fälg.
  2. Därefter startar vi det valda programmet och tvätten går igång.
  3. Bilen passerar först dubbla uppsättningar av högtrycksbågar som spolar bort smuts innan bilen passerar borstarna.
  4. Bilen schamponeras ytterligare en gång för att sedan gå vidare till borstarna.
  5. Den första uppsättingen av borstar består av NeoGlide material, vilket är otroligt skonsamt mot lacken genom att ingenting som kan repa lacken fastnar i borstarna. Därefter behandlas bilen med hjulborstar, följt av en mittborste och slutligen sidoborstar. Under hela processen schamponeras bilen rikligt.
  6. Bilen sköljs därefter ren från schampo för att sedan passera en vax- och avrinningsbåg. Bilen torkas sedan av ordentligt med hjälp av fyra separata blåtorkare och rullas därefter ut från tvätten.

Vi tvättar givetvis också för hand om så önskas. Kontakta oss för tidsbokning.

Besöksadress

Markörgatan 5
136 44 Handen

Postadress

Box 3080
136 03 Haninge

Telefon

08- 745 16 40
08- 745 28 00

Öppettider

Mån-Fre 7:00 – 18:00
Lör-Sön 10:00 - 16:00